Şirketinizde elektronik imza kullanmak istiyor ama nasıl başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yasal olarak kullanabileceğimiz elektronik imzaya nasıl sahip olabiliriz?
Öncelikle 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamına göre Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) belirlediği elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları tarafından edinebileceğiniz bir “nitelikli elektronik sertifika” sahibi olmanız gerekmektedir. E-imza token, simkart içine tanımlı olan bir sertifikadan oluşur ve usb sürücüsüne takılarak kullanılır. Kullanıcı belge üzerinde token ile işlem yaptığında arkasında bir zaman damgası bırakmaktadır. Bu zaman damgası yapılan işlemi itiraz edilemez ve değiştirilemez hale getirir. 5070 sayılı kanun kapsamında edindiğimiz bu sertifikalarla güvenli ve yasal bir şekilde imza atabiliriz.
E-imza tokenlara yıllık ücret politikaları ile sahip olabilirsiniz. Sizin için bir fiyat araştırması yaptık. Sertifika sağlayıcılarının ücret politikalarına göz atabilirsiniz.
E-imza sertifika ve sağlayıcılarına bu fiyatlarla sahip olabilirsiniz, sahip olduğunuz süre boyunca atacağınız imza sayısında bir sınır bulunmamaktadır. Dilediğiniz sağlayıcıdan belirlenen ücreti ödeyerek doldurcağınız form ile aynı gün içinde en yakın şubelerden elektronik imzanıza sahip olabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz de ek ücret karşılığında kapıda kimlik doğrulama işlemi ile elektronik imzanız ayağınıza gelebilir.
Bu işlemlerin dışında daha farklı bir elektronik imza yöntemine başvurabilirsiniz. Mobil imza ile operatörünüz tarafından edineceğiniz imza yöntemi ile telefonunuz yanınızda olduğu sürece dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden 5070 sayılı kanuna uygun imza atabilme yetkisine sahipsiniz. Bu yönteme sahibi olmanın token kullanımına göre birtakım avantajları var diyebiliriz. Mobil imza ile elinizin altında laptop olmasa bile cep telefonunuzdan imza işlemlerinizi halledebilirsiniz. Peki bunu nasıl mı yapacaksınız? Etikimza Döküman Yönetim Platformu size bu süreçte yardımcı olacaktır. Bu konu hakkında detaylı bilgi edinmek için “0850 303 65 33” numaralı müşteri destek hattını arayabilirsiniz.
En yakın Turkcell İletişim Merkezi’ne giderek mobil imza talebinde bulunmalısınız. Gerekli imzaları atmanız ve kimlik kartınızla doğrulama işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Mobil İmza servisinden yararlanabilmek için Mobil imza uyumlu 128K simkart kullanılması gerekmektedir. Başvuru sırasında simkartın uyumsuz olması halinde Mobil İmza Uyumlu 128K simkart ile değiştirilecektir. Bu işlemden sonra operatörünüz tarafından aranarak bir kaç güvenlik sorusu ile şifrenizi oluşturabilirsiniz. Artık mobil imzanızı kullanmaya hazırsınız.
Evden çıkmadan mobil imza sahibi olmak için “Mobil İmzaya Evden Çıkmadan Nasıl Sahip Olabiliriz?” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.
Turkcell için mobil imza fiyat politikası
TC Kimlik kartınız ile birlikte en yakın yetkili Türk Telekom merkezine giderek mobil imza talebinde bulunmanız gerekmektedir. Belirli bir ücret karşılığında numaranız değişmeden mevcut simkartınız 128kb simkart ile değiştirilecektir. Daha sonra aşağıda yer alan gerekli belgeler sağlanmalı ve taahhütnameler eksiksiz bir şekilde doldurularak imzalanmalıdır;
Bu işlemlerden sonra Türk Telekom Müşteri Hizmetleri (444 1 444) yetkilileri tarafından aranarak gerekli aktivasyon işlemleri yapılacaktır. Artık mobil imzayı kullanmaya hazırsınız.
Turk Telekom için mobil imza fiyat politikası
Yetkili Vodafone mağazalarına aşağıda verilen evraklarla giderek işlemlerinizi yapabilirsiniz;
Mobil İmza Servisinden yararlanabilmek için Mobil İmza Uyumlu 128K simkart kullanılması gerekmektedir. Başvuru sırasında sim kartın uyumsuz olması halinde Mobil İmza Uyumlu 128K simkart ile değiştirilecektir. Aktivasyon işlemlerinden sonra mobil imzayı kullanmaya hazırsınız.
Türkiye'de aktif olarak kullanılan elektronik imza sayısı nedir? Kullanıma hazır aktif halde kaç adet e-imza…
Zaman Damgası Nedir? Zaman damgası, verinin belirtilen tarihte var olduğunu kanıtlayan elektronik bir işlemdir. 5070…
E-imza ve Mobil İmza farkı nedir? Mobil imza mı yoksa e-imza (token) mı tercih etmeliyim?…
Elektronik imza ya da kısaca e-imza, dijital belgeleri güvenli ve yasal olarak imzalamanın elektronik bir…
Etikimza üzerinde tüm kurulumları doğru bir şekilde yaptıysanız ve buna rağmen sertifika bulunamadı hatası alıyorsanız…
Kağıtsız ofisler mümkün mü? Şirketimizde tüm işlemleri tamamen kağıtsız yönetebilir miyiz? E-imzanın kağıtsız ofisteki rolü…